dilluns, 17 de setembre del 2012

Aprenent a casa / aprendiendo en casa

Ja ha començat l'escola i nosaltres aquest any fem el primer trimestre a casa. Tenint al cap el que faran a l'escola més o menys programem aquests tres mesos per què al gener el Pau enganxi bé amb el grup.
Comencem a les 10h del matí (dutxats, casa endreçada, llits fets, dinar mig a punt) i anem fent fins a la una. Aquest temps us anirem explicant els continguts que anem tocant i com els anem aprenent (en plural, jo també aprenc molt!).

Ha empezado la escuela y nosotros este año hacemos el primer trimestre en casa. Teniendo en mente lo que harán en la escuela más o menos programamos estos tres meses para que en enero el Pau enganche bien con el grupo.
Empezamos a las 10 de la mañana (duchados, casa ordenada, camas hechas, comida medio a punto) y vamos haciendo hasta la una. Este tiempo os iremos explicando los contenidos que vamos tocando y cómo los vamos aprendiendo (en plural, yo también aprendo mucho!).

L'aparell digestiu
En una cartolina vam marcar la silueta del Pau amb la idea de veure l'interior del cos a escala real. El Pau la va "tunejar" a la seva manera (super guerrer de l'espai de bola de drac, si no m'equivoco) i a partir d'aquí ha dibuixat, mirant llibres i fotos, el sistema digestiu: l'esòfag, l'estómac, el pàncrees, la vesícular biliar, els intestins prims i gruixut i el fetge.
En una cartulina marcamos la silueta del Pau, con la idea de ver el interior del cuerpo a escala real. Pau la "tuneó" a su manera (super guerrero del espacio de Dragon Ball, si no me equivoco) y a partir de ahí ha dibujado, mirando libros y fotos, el sistema digestivo: el esófago, el estómago, el páncreas, la vesícula biliar, los intestinos delgados y grueso y el hígado.
 A internet i a la biblioteca hem anat a buscar la informació què necessitàvem, per a què serveix cada òrgan. Aquest vídeo és el documental: Viatge a l'Interior del Cos Humà. Molt recomanable. I el programa del Què Qui Com núm 174 de TV3 sobre salut i nutrició, molt didàctic.
En internet y en la biblioteca hemos ido a buscar la información que necesitábamos, para qué sirve cada órgano. Este vídeo es el documental: Viaje al Interior del Cuerpo Humano. Muy recomendable. Y el programa del QuèQuiCom núm 174 de TV3 sobre salud y nutrición, muy didáctico.
 Anotant resultats a la llibreta Anotando resultados en la libreta
I la Lluna (2 anys) va fent per aquí i per allà, dibuixa, li poso a mà material per experimentar, cigrons, glaçons de gel, pintures, farines, si fa bo, aigua a fora,...i també s'enganxa mirant els documentals del Pau. Y la Lluna (2 años) va haciendo cosillas, dibuja, le pongo a mano material para experimentar, garbanzos, cubitos de hielo, pinturas, harinas, si hace buen tiempo, agua afuera, ... y también le gusta mirar los documentales con el Pau.
Tot això està sent una experiència quasi nova (als 5 anys del Pau ho vam fer també tres mesos) i molt enriquidora, tot i que crec que em falten habilitats, però a temporadetes m'atreveixo i m'encanta. A més hi ha tants recursos i famílies que aporten per internet que fa que tot plegat sigui més fàcil i divertit.
Todo esto es una experiencia casi nueva (los 5 años del Pau lo hicimos también tres meses) y muy enriquecedora y 100% recomendable, aunque creo que me faltan habilidades, para temporadita me atrevo y me encanta. Además hay tantos recursos y familias que aportan por internet que hace que todo sea más fácil y divertido.

ALGUNAS FUENTES DE INSPIRACIÓN (sólo algunas):
http://micieloencasa.blogspot.com/
http://paideiaenfamilia.blogspot.com/
http://orca-alce.blogspot.com/
http://aprendiendoenfamilia.blogspot.com/
http://pellapell.blogspot.com/
http://paramipequeconamor.blogspot.com/ (sobretodo ideas y actividades para la Lluna)

ya iré poniendo más...Besos! Propuestas y sugerencias bienvenidas!!

2 comentaris:

  1. Ostras ! quin bon plan , que us vagi molt i molt bé, ja ens anireu explicant !!

    ResponElimina
  2. Quina experíencia tan enriquidora. Seguiré els vostres avenços de molt a prop.

    ResponElimina