dilluns, 29 d’agost de 2011

Mates Montessori

Una de les coses que volia fer abans de començar de nou el cole era presentar-li al Pau (6a.) algún material Montessori. Ja us havia comentat que vam fer un curs amb Montessori Canela, per a més info mireu el seu web.
Una de las cosas que quería hacer antes de empezar de nuevo el cole era presentarle a Pau (6 años) algún material Montessori. Ya os había comentado que hicimos un curso con Montessori Canela, para más info mirad su web.

Unitats, decenes, centenes, mil....feia dies que el Pau em feia preguntes sobre números que em feien adonar que hi havia alguns conceptes bàsics que no tenia massa clars. Doncs m'he posat mans a l'obra i he fet una caixeta de segells Montessori.
Unidades, decenas, centenas, mil .... hacía días que Pau me hacía preguntas sobre números que me hicieron dar cuenta de que había algunos conceptos básicos que no tenía demasiado claros. Pues me he puesto manos a la obra y he hecho una cajita de sellos Montessori.

Li he explicat el que hi havia dins la caixa, el que era una unitat, una decena, una centena i una unitat de mil. Després ha anat posant al costat de les unitats els segells del 1.
Le he explicado lo que había dentro de la caja, lo que era una unidad, una decena, una centena y una unidad de mil. Después ha ido poniendo al lado de las unidades los sellos del 1.

10 minuts de presentació i li he deixat la capseta a l'abast. El més fantàstic és que la obre i la fa servir quan la necessita, per calcular els diners de la seva guardiola, sumar i calcular quan li queda per arribar al que es vol comprar ara, per veure els dies que falten per què tanquin la piscina, etc. Ara tinc pendent fer-li unes cartolines amb operacions amb control d'error al darrera. Al.lucina quan fa una suma de quatre xifres, portant-ne i amb la calculadora comprova que surt el MATEIX!!
10 minutos de presentación y le he dejado la cajita al alcance. Lo más fantástico es que la abre y la utiliza cuando la necesita, para calcular el dinero de su hucha, sumar y calcular cuando le queda para llegar a lo que se quiere comprar ahora, para ver los días que faltan para que cierren la piscina , etc. Ahora tengo pendiente hacerle unas cartulinas con operaciones con control de error detrás. Alucina cuando hace una suma de cuatro cifras, con y con la calculadora comprueba que sale lo MISMO!

2 comentaris:

  1. y todo eso con 6 añitos?? uff pues si que aprenden bien con la cajita, son cosas que me voy apuntando para cuando los mios tengan edad, que de momento mi mayor solo cuenta hasta 20 jeje, ahh por cierto, tienes premio en mi blog ;) saluditos!!

    ResponElimina
  2. Molt interessant. M'ho apunt per quan li toqui a la meva menuda. Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina