dijous, 26 de maig de 2011

Carcassone. Joc de taula/ Juego de mesa
Quan cau la tarda a Carcassone tots els nens i nenes han d'empaitar ovelles, gallines i vaques que corren pels camins de la vila. Un joc senzill d'estratègia en què els jugadors han de col.locar les peces per fer tancar els camins entre cases, pous i rius. És una versió reduïda i simplificada del clàssic Carcassone. A partir de 4 anys.
Cae la tarde en Carcassone y todos los niños y niñas deben perseguir ovejas, gallinas y vacas que corren sueltas por los caminos de la villa. Un juego sencillo de estrategia en que los jugadores deben colocar las piezas para cerrar los caminos que llevan a casas, ríos y pozos. Una versión reducida y simplificada del clásico Carcassone. A partir de 4 años.

Més info a la web del joc

divendres, 13 de maig de 2011

FUSTA i LLANA // MADERA y LANAFusta i llana, calidesa i colors, tamborets fets amb restes de fustes i acabats amb ganxet de llana de colors. Ara miro de reüll un tamboret que tinc per aquí casa que no li quedaria gens malament una mica d'alegria. Ja us ensenyaré com queda!
Madera y lana, calidez y colores, taburetes hechos con restos de maderas y acabados con crochet de lana de colores. Ahora miro de reojo un taburete que tengo por casa que no le iría nada mal un poco de alegría. Ya os mostraré como queda!
wood&wool

dissabte, 7 de maig de 2011

un blog ple d'ECO idees

Us recomano molt la visita al blog ECOIDEAS, molt inspirador amb molts i bons projectes per fer a casa. Os recomiendo la visita al blog ECOIDEAS, muy inspirador, con muchos buenos proyectos para hacer en casa. Aquí van unos ejemplos. Aquí van uns exemples:
De dalt a baix i d'esquerra a dreta:
De arriba a bajo y de izquierda a derecha:

- Globos táctiles (jugamos a buscar parejas que contengan lo mismo)
- Pizarra de pintura (escribimos en una bolsa llena de pintura)
- Lápices para el baño (receta para hacerlos en casa)
- Laberinto de piedras
- Camino sensorial
- Pintamos con sal
- Construcciones con gominolas
- Contamos con palos (huso montessori)
- Haz "moco" en casa

dimecres, 4 de maig de 2011

brickbox

La genialitat de les coses simples i pràctiques. Caixes de dues dimensions, apilables per adaptar-se a diferents espais i solucions.


La genialidad de las cosas simples y prácticas. Cajones de dos dimensiones, apilables para adaptarse a diferentes espacios y soluciones.

més detalls a brickbox

dimarts, 3 de maig de 2011

Tresors de la Natura

Sempre que sortim a caminar o a l'hort tornem amb pedres, pals, fulles, herbes vàries i que queden a casa en caixes i bosses. Bona idea aquesta d'organitzar els petits tresors de cada dia en una caixa amb compartiments!

Siempre que salimos a caminar o al huerto volvemos cargados de piedras, palos, hojas y hierbas que quedan guardadas en bolsas o cajitas. Buena idea esta de tener organizados los pequeños tesoros de cada dia en una caja como esta!

Mireu més idees a/ más ideas en natureforkids.net

dilluns, 2 de maig de 2011

Cursa nautica Pallaresa

NARRADOR: Xavier Ródenas
...la carrera comença...marea queda encallat, speed i rayo li treuen avantatge, speed aprofita el seu tamany xic per possar-se al cap de la cursa, però.....ohhhhhhhh....marea demostra la seua superioritat tècnica aconseguint desfer l'avantatge que li duien i treien un bon tros als seus competidors...atenció no està tot venut...passen el primer tunel i un dels tres vaixells naufraga, a la petita spedy que volia aprofitar el seu tamany xic, no li ha funcionat la estratègia i li ha entrat aigua al "cascarote" ofegant-se en la tempestiva aigua de la sèquia mare...però la cursa continua...marea va al cap de la cursa....ohhhhhhhhh...ha quedat enganxat, també queda enganxat rayo, al mateix punt! Intriga, l'arbrit de la competició, decideix desencallar-los però amb la mala fortuna que espenta a marea de forma que li entra aigua i després de sortir en avantatge sobre el rival, queda afonat afavorint que el vaixell (amb v...no amb b) rayo es quede sol a la competició i encapçale la cursa...perooooooooooooò novament no està tot el peix venut....al poc rayo queda encallat i acaba naufragant a pocs metres del cartell d'arribada....quina emoció senyores i caballers...quin vesprada d'intensitat i intriga...comença a ploure intensament sobre la sèquia de manera que l'arbrit decideix anul·lar la prova i posposar-la per a una tarda de sol....no hi ha guanyador ni guanyadora...els concursants podran perfeccionar els seus dissenys i adaptar-los a la prova que sens dubte serà impressionantment emocionant!!!!...la Copa América és una xufa al costat d'aquesta I Cursa Nautica Pallaresa...i molt més barata!!!!!
un abraç
xv

diumenge, 1 de maig de 2011

quiche lorraine


Recepta de quiche lorraine, pas a pas.
Receta de quiche lorraine, paso a paso.

temps d'hort

Aquest any anem endarrerits (com sempre, vaja), però farem el què podrem. De moment hem començat amb les cebes, enciams, maduixes i algunes tomateres. S'afegiran a donar-nos un cop de mà el Xavi i la Murta que han vingut a passar una temporadeta al Pallars, això estarà fantàstic per què amb l'Àssua i la Lluna tan xiques és difícil poder dedicar més e vint minuts (el que dura la becaina) diaris a regar, cavar, sembrar, plantar i treure males herbes.
Este año ya vamos atrasados como siempre en el huerto, pero haremos lo que podremos. De momento hemos plantado cebollas, lechugas, frutillas y algunas tomateras. Esta temporada nos daran una mano el Xavi y la Murta, en la foto (los vecinos) que han venido a pasar una temporadilla en el Pallars. Será una buena ayuda ya que con la Lluna tan chica poca cosa uno puede hacer entre siesta y siesta.

Erupció d'un volcàL'estada a Chile de tres mesos ens ha permès aprendre molt sobre els volcans i sobre el què passa sota els nostres peus. Una de les activitats que hem fet ha estat construir un volcà (amb boscos i poble inclosos) i.. broummrrmmm, fer-lo erupcionar!
La bossa magmàtica l'hem fet amb una ampolla petita de refresc, l'hem recobert de fang (terra i aigua), donant-li una forma cònica. Amb branquetes i floretes hem creat un frondós bosc.
Ingredients volcà: vinagre corrent i barat (colorejada amb pebre vermell) i bicarbonat.

El volcà, després de la novetat, va passar a formar part del paisatge del jardí i d'escenari de joc de playmobils i altres ninots, de tant em tant, tornava a erupcionar.

aprenent a cosir


Fer un dibuix en tres dimensions, convertir-lo en quelcom amb què poder jugar és senzill i el procés de transformació divertit. Avui el Pau ha après a cosir. A partir d'un dibuix (un ninot, un monstre, un extraterrestre, una flor, el que sigui) n'ha retallat les parts en feltre de colors. Ha cosit la boca i els ulls amb botons i ha unit les dues parts del cos i el cabell amb puntades maldestres però ben delicades amb el fill i l'agulla. Després emplenant-lo amb llana o amb espígol (així de pas fa una bona oloreta relaxant) l'ha tancat i el ninot ha passat del paper a les tres dimensions!
Hacer un dibujo en tres dimensiones, convertirlo en algo con que poder jugar es sencillo y el proceso de transformación divertido. Hoy el Pau ha aprendido a coser. A partir de un dibujo (un mono, un monstruo, un extraterrestre, una flor, lo que sea) ha recortado las partes en fieltro de colores. Ha cosido la boca y los ojos con botones y ha unido las dos partes del cuerpo y el cabello con puntadas delicadas con el hilo y la aguja. Después rellenandolo con lana o con espliego (así de paso hace un buen olor relajante) lo ha cerrado y el muñeco ha pasado del papel a las tres dimensiones!